Alle soorten fietsen en vragen over lievelingssokken tijdens de Kids Clinic

Dikke banden, dunne banden. Klikpedalen en sportschoenen. Mountainbikes, fietsen met een mandje, bakfietsen én racefietsen. Het maakte eigenlijk niet uit hoé je meedeed, als je maar meedeed. Dat was het motto van de Kids Clinic op 8 mei. Ondanks de regen en de kou stonden er op woensdagmiddag ruim 45 kids klaar bij het gemeentehuis in Almkerk om te sporten, Marianne het hemd van het lijf te vragen én voor een tour door de CCC Liv bus.

Samenwerking met de sportcoaches

Het evenement werd georganiseerd in samenwerking met de sportcoaches Mark Pulles en Suzanne Kuipers. De (buurt)sportcoaches verzorgen sport- en beweegactiviteiten voor jong en oud in Gemeente Altena.De route die de kinderen fietsten voerden hen langs alle favoriete hotspots van de trainingsrondjes van Marianne. Dat kon ook niet anders, want ze had de routes zelf bedacht en uitgezet. Voor of na een uurtje fietsen mochten de kinderen een kijkje nemen in de CCC Live bus. En tijdens de speciale persconferentie mochten zij allerlei vragen aan Marianne stellen: van lievelingssokken, tot voeding naar haar hobby’s.
Trotse partner van Uniek Sporten Brabant

Dit initiatief past perfect bij één van onze partners: Uniek Sporten Brabant en is mede mogelijk gemaakt door BrabantSport. Net als het Marianne Vos Wielerfestival staan zij op voor regelmatig bewegen, omdat je daar gezonder en fitter van wordt, maar ook nieuwe contact opdoet en het helpt om bepaalde angsten te overwinnen. Win-win-win dus. Uniek Sporten Brabant biedt gratis ondersteuning voor mensen met een beperking of chronische ziekte die graag (meer) willen bewegen of sporten en het lastig vinden een passende sport te vinden. Op de website unieksportenbrabant.nl staat een overzicht van alle sportverenigingen met passend aanbod. Ook staan hier de contactgegevens van de beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant. Deze beweegcoaches kunnen ook helpen bij vragen over vervoer, hulpmiddelen, financiën en een sportmaatje.