Record aantal deelnemers en ruimte voor sporters met een beperking

Een compleet verzorgde dag
De inschrijfbalie was nauwelijks geopend of de eerste vroege deelnemers verzamelden zich op het festivalterrein en rondom Marianne Vos. Ons boegbeeld was ook al in alle vroegte gearriveerd, want voor vertrek mocht iedereen met haar op de foto. Iedere route bestond uit twee lussen, die de deelnemers na iedere lus weer terugbracht bij d’Albucht in Wijk en Aalburg, waar iedereen kon genieten van een lekker stukje appeltaart met koffie. Op de helft van iedere lus was ook een bevoorradingspost aanwezig. In de Biesbosch stonden vrijwilligers klaar met water en bananen en Restaurant Amadeus in Well zorgde voor een verfrissend appeltje. Bij terugkomst stonden de dames van Het Koesterkwartier klaar om non-stop pannenkoeken te bakken en werden er maar liefst 600 eieren van Kwetters gegeten. Gedurende de gehele dag was er op het festivalterrein voldoende vertier. OK FM verzorgde door middel van een live uitzending vanaf locatie voor bijpassende deuntjes en Rabobank liet deelnemers kennismaken met hun nieuwe Food Forward campagne door middel van een smoothiefiets. Voorzitter Esther Vroegh is tevreden: “We hebben alleen maar blije gezichten gezien en voor ons als organisatie is het erg mooi om te constateren dat ondanks het wegvallen van de elite wedstrijd, zoveel fietsers waaronder een groot aantal mensen met een beperking, toch de weg naar het Marianne Vos Wielerfestival hebben gevonden.”

Ruimte voor sporters met een beperking
Wederom waren sporters met een beperking of chronische ziekte in grote getalen aanwezig. Zij mochten in een speciale peloton start – begeleid door para olympiërs Laura de Vaan en Kathrin Goeken – beginnen aan hun tocht. Voorzitter Esther Vroegh geeft aan dat er mooie deelname was van diverse tehuizen van binnen en buiten de regio. “Zo proberen we praktische obstakels weg te nemen, de instellingen op dit gebied te faciliteren en te verbinden met de sportloketten van Uniek sporten en hopen we natuurlijk dat ook deze mensen lekker blijven fietsen. De potentie is er en we gaan dit zeker de komende jaren verder uitbreiden.”

Trotse partner van Uniek Sporten Brabant
Dit initiatief past perfect bij één van onze partners: Uniek Sporten Brabant en is mede mogelijk gemaakt door BrabantSport. Net als het Marianne Vos Wielerfestival staan zij op voor regelmatig bewegen, omdat je daar gezonder en fitter van wordt, maar ook nieuwe contact opdoet en het helpt om bepaalde angsten te overwinnen. Win-win-win dus. Uniek Sporten Brabant biedt gratis ondersteuning voor mensen met een beperking of chronische ziekte die graag (meer) willen bewegen of sporten en het lastig vinden een passende sport te vinden. Op de website unieksportenbrabant.nl staat een overzicht van alle sportverenigingen met passend aanbod. Ook staan hier de contactgegevens van de beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant. Deze beweegcoaches kunnen ook helpen bij vragen over vervoer, hulpmiddelen, financiën en een sportmaatje.

Laatste in Marianne Vos Wielerfestival serie
De toertocht was het laatste evenement in de Marianne Vos Wielerfestival serie, beginnend bij In t  Wiel van op 13 april 2019 met veel oud-profs, ondernemers, sponsoren en BN-ers en de kidsmiddag op 8 mei jl. vanuit het nieuwe gemeentehuis in Almkerk.