Het Marianne Vos Wielerfestival dit jaar verdubbeld

Altena, 21 maart 2023 – De organisatie van het Marianne Vos Wielerfestival maakt bekend dat het evenement dit jaar verdubbelt naar twee dagen: vrijdag 12 mei en zaterdag 13 mei. Een nieuwe activiteit die aan het wielerfestival is toegevoegd, is een heus Wielercafé op de vrijdagavond. Aan dat wielercafé werken onder meer prominente (ex-)profwielrenners mee, zoals Erik Dekker en Marianne Vos. De bekende wielerverslaggever Gio Lippens praat de avond aan elkaar. Dit jaar vindt het event plaats op golfpark Almkreek in Almkerk. De fietsroutes gaan door de Biesbosch, Altena en de Bommelerwaard.

De activiteiten op vrijdag zijn met name bedoeld voor bedrijven en ondernemers. “Maar ook andere deelnemers en bezoekers zijn uiteraard van harte welkom”, vertelt Esther Vroegh, voorzitter van het Marianne Vos Wierfestival. “Het programma op 12 mei bestaat uit het fietsen van diverse lussen met diverse fiets prominenten, gevolgd door een diner en het wielercafé in de avond. Voor het sportieve bedrijfsleven is dit een leuke en inspirerende manier om te netwerken en kennis te delen. Uiteraard zijn die dag prominente topsporters aanwezig die hun kennis en ervaring delen op gebieden als presteren, gezond leven, teamwork en mentale training. Voor het bedrijfsleven superinteressant natuurlijk.”

Compleet verzorgd
De volgende dag, zaterdag 13 mei, hanteert de organisatie het bekende en succesvolle recept van de afgelopen jaren: “Een uitgepijlde toertocht van 60, 100 of 150 km, zonder stoplichten en door het trainingsgebied van Marianne Vos”, aldus de voorzitter. “De tochten zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren fietsers. Ook sporters met een beperking zijn van harte welkom om deel te nemen. De tocht is compleet verzorgd en na afloop kunnen deelnemers genieten van een hapje en drankje op het gezellige festivalterrein.”

Kids programma
Daarnaast bestaat het Marianne Vos Wielerfestival op zaterdag uit een kids clinic: een toertocht op de gewone fiets of racefiets voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8, vermaak tussen het fietsen door, zoals een pumptrack, en een Q&A met Marianne Vos in de vorm van speciale kids persconferentie.

Meer weten over het Marianne Vos Festival of inschrijven voor een van de activiteiten? Kijk dan op www.mariannevoswielerfestival.nl.

Save the date!

De datum voor het Marianne Vos Wielerfestival is bekend.

Schrijf 12 en 13 mei alvast in je agenda.
We hebben dit jaar alvast een gave nieuwe locatie in Almkerk in Petto!
Meer informatie en de mogelijkheid in te schrijven volgt snel.

Houd onze website en Socials in de gaten.

Fijne feestdagen en een sportief nieuw jaar!

Aan het einde van dit energieke jaar is het goed om terug te kijken. We mochten genieten van prachtige sportprestaties  van onze naamgeefster zowel in het veld als op de weg en natuurlijk van de Nederlandse  dames- en herenploegen! Qua deelnemers groeien we nog steeds en weten ook steeds meer kinderen en unieke sporters de weg naar Altena te vinden. We zijn blij dat de provincie ons financieel ondersteunt om deze evenementen mogelijk te maken. Tijdens In ‘t Wiel van….. mochten we namens de deelnemende bedrijven Ship Install en Boei 36 in Heusden een prachtige cheque uitreiken aan  ‘t Koesterkwartier.
 
Vol vertrouwen gaan we dan ook 2020 in, niet in de laatste plaats omdat het Marianne Vos Wielerfestival samen met de andere vier  ‘Helden van Brabant’ toertochten zijn aangemerkt als officieel side event van  La Vuelta Holanda!  We zijn hier ontzettend trots op en zien dit als een internationale promotie van onze evenementen en prachtige regio. Het belooft een bomvol sportjaar te worden met de Olympische Spelen in Tokio en wat dichterbij, het EK Veldrijden in Rosmalen. Ook gaan we de samenwerking tussen de toertochten van Matthieu Hermans, Servais Knaven, Koos Moerenhout en Johan van der Velde verder intensiveren en proberen we nog meer de verbinding te vinden waar ook de deelnemers profijt van gaan hebben.
 
Hou vooral onze (vernieuwde) website in de gaten met alle belangrijke data zoals In ‘t Wiel van op 11 april 2020 bij Garagebedrijf Wout Bouman, 16 mei 2020 de kinderclinic en toertochten en op zaterdag 15 augustus 2020 zal het peloton van La Vuelta starten in ‘s Hertogenbosch en via Vlijmen over de Heusdense brug het land van Altena doorkruisen om vervolgens via de Wilhelminasluis de Bommelerwaard in te rijden.  Samen met de gemeente en regionale bedrijven denken we na over diverse festiviteiten rondom deze etappe.
 
Zonder jullie zou dit alles niet mogelijk zijn; we danken jullie voor het vertrouwen, de inzet, financiële ondersteuning  en het enthousiasme en hopen jullie weer te verwelkomen op een van de activiteiten!
 
Jullie alle mooie en fijne dagen wensend en op naar een sportief en gezond 2020!
 
Namens het bestuur,
 
Esther Vroegh
Voorzitter